NOVOST - Bio kislo mleko z vanilijo | BIO Dobrote - Kmetija Žgajnar
NOVOST – BIO KISLO MLEKO z okusom VANILJE
Kislo mleko, vanilija, vanilja

Na naši Eko kmetiji Žgajnar nikoli ne manjka inovativnosti. Trudimo se, da smo vsaj en korak naprej od ostalih. Kot plod našega navdiha vam predstavljamo naš nov izdelek – BIO KISLO MLEKO z okusom VANILJE.  

Ta kiselkast, nekaterim ljudem neprijeten okus, smo aromatizirali z eno izmed bolj cenjenih in popularnih začimb v kulinariki in s tem omogočili, da bo kislo mleko všeč tudi tistim, ki ga prej mogoče niso marali. Kislemu mleku se pripisuje, da krepi vitalnost in življenjsko moč ter posledično prispeva k dolgoživosti tistih, ki ga redno uživajo.

KISLO MLEKO – serum življenja

kislo mlekoŽe naši predniki so poznali blagodejno delovanje kislega mleka. Na kmetijah so kislo mleko od nekdaj redno stregli za zajtrk ali malico. Kislo mleko velja za enega najboljših prijateljev naše prebave, saj zaradi visoke vsebnosti mlečnokislinskih snovi deluje kot probiotično živilo.

Zaradi njegove sestave je idealna hrana pri vseh vrstah prebavnih težav, od zaprtja in driske do razdraženega črevesja in napihnjenosti. Blagodejno vpliva tudi pri vseh boleznih, ki jih spremljata povišana temperatura in slabša absorpcijska moč črevesne sluznice.

Med nekatere druge prednosti kislega mleka lahko štejemo tudi:

  • pomaga pri bolj učinkovitem hujšanju,
  • njegovo uživanje okrepi naravno odpornost,
  • priporočljivo ga je uživati tudi med zdravljenjem z antibiotiki, 
  • v splošnem pomaga pri splošni izčrpanosti, slabokrvnosti, slabšem delovanju jeter in ledvic, razjedi želodca in gastritisu.

 

Vredno je omeniti tudi, da celo ljudje, ki so preobčutljivi na mleko, pogosto zelo dobro prenašajo naravno fermentirano kislo mleko.

Kislemu mleku se pripisuje, da krepi vitalnost in življenjsko moč ter posledično prispeva k dolgoživosti tistih, ki ga redno uživajo.

Povzeto po VIR.

VANILJA – magična začimba

 

Vaniljavanilija, vanilja, strok vanilje, strok vanilije je enkratna začimba, katere uporaba je vsestranska. Vaniljo lahko v kulinariki uporabimo v treh oblikah: kot izvleček, v obliki praška in v obliki stroka. Uporablja se tudi v kozmetični industriji, izjema pa ni niti uporaba pri pripravi parfumov.

Redno uživanje vanilije lahko zniža raven slabega holesterola v telesu. Posledično se zmanjša tudi tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja, saj lahko holesterol povzroči nastanek ateroskleroze in krvnih strdkov.

Več stoletij je bila vanilija uporabljena za preprečevanje nastajanja vnetij v telesu. Je učinkovito sredstvo za zdravljenje vnetja jeter, prav tako pa nam pomaga pri lajšanju simptomov artritisa, protina in drugih vnetnih bolezni.

Zaradi mnogih zdravilnih učinkov na kožo in lase je pogosto vključena v sredstva za nego kože in las. Deluje antibakterijsko, zato si lahko z njo pomagamo tudi pri zdravljenju aken.